Obrim els ulls

Coses meves… o no.

Una altre manera de veure els negocis

M’agrada parlar de negocis, saber què pensa la gent que està al front de les empreses i que, com jo, s’il·lusiona i es desencanta amb molta facilitat. L’empresa és dura, no perdona, moltes vegades m’he preguntat si realment val la pena …

Després he arribat a la conclusió que no serviria per una altra cosa …

Deixem a part la filosofia i anem per feina. Parlem del fracàs. Tots els empresaris tenim por al fracàs. Tots recordarem les vegades que hem desitjat una cosa i n’hem aconseguit una altra.

Tots hem suspès algun examen i tots hem vist fracassar projectes que teníem de qualsevol tipus.

Doncs bé … ara és el moment de canviar … en lloc de la paraula ‘fracàs’ hem d’utilitzar la paraula ‘resultat’, ja que en realitat és el que succeeix. No hi ha fracassos, tan sols resultats.

Hem d’aprendre de totes les experiències. Els triomfadors no veuen el fracàs, no creuen en ell i per a ells no existeix.

Causes del fracàs i maneres de vèncer-les
Hi ha moltes causes, però crec que aquestes són les principals i més quotidianes. Hem de conèixer-les, superar-les i així podrem eliminar-les com a obstacle en la carrera cap a l’èxit.

Culpar els altres, és un truc molt vell i que s’utilitza molt perquè no assumim el 100% de responsabilitat dels nostres actes i resultats.

Culpar-nos a nosaltres mateixos, és el contrari del primer punt. ¿Per què vaig ser tan beneit? ¿per què sempre he de fotre la pota?. És una manera de pensar dolenta i perillosa.

No tenir cap fita. Hem de saber on anem si és que volem arribar a algun lloc. És molt fàcil anar a la deriva. Marquem-nos clarament la nostra meta. Aprofitem al màxim qualsevol situació. Hem de saber què volem i no ens ha d’importar donar les voltes que calgui per aconseguir-ho.

Desistir massa aviat. És a dir, donar-se per vençuts en l’intent. És de beneits desistir quan portem la davantera, però també és de beneits desistir quan ens hem quedat molt enrera. Es requereix molta voluntat per resistir una mica més, però sempre valdrà la pena, no ho dubtis.

La il·lusió de l’èxit. No ens deixem enganyar per un esdeveniment o un èxit ràpid. Napoleó va dir:’‘ El moment més perillós arriba amb la victòria ‘.

Com a conclusió suggereixo que ens mentalitzem que el fracàs no existeix. Tan sols existeixen els resultats. Les nostres accions sempre produeixen resultats, si no són els que esperàvem, només hem de modificar les accions i obtindrem nous resultats.

Anuncis

12 Abril 2003 - Posted by | Empresa, General

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: