Obrim els ulls

Coses meves… o no.

Prendre el Sol, amb precaució

Aquest mes s’ha presentat una campanya per donar a conèixer els riscos de l’exposició solar amb el nom d’Aquest estiu, estima’t molt. La iniciativa compta amb la participació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, Creu Roja i els Laboratoris ISDIN. S’anirà difonent durant tot l’estiu per tot Espanya.

Campanyes com aquesta s’organitzen sovint quan arriba l’estiu. L’objectiu és recordar que és bo gaudir dels beneficis d’aquesta estació però que cal anar en compte i prendre el sol amb seguretat. I és que són molts els problemes i les malalties de pell relacionades amb una mala exposició solar. Així, per exemple, la incidència del càncer de pell ha obligat a investigar noves vies per controlar aquesta malaltia ja que s’estima que al voltant del 60% dels majors de 65 anys desenvoluparà un càncer de pell i que un 25% d’aquest en patirà més d’un al llarg de tota la seva vida, segons informa Creu Roja de Catalunya.

La majoria dels experts recorden que la prevenció és la principal estratègia per frenar els efectes adversos de prendre el sol. I, per això, es considera que les campanyes informatives i l’educació pública són les millors possibilitats per insistir en els factors de risc.

Per conèixer les precaucions que hem de prendre, és bo recordar que el farmacèutic és el professional sanitari més proper al ciutadà. Per això, el col·lectiu farmacèutic està present en aquesta campanya informativa per tal d’assessorar els ciutadans i ciutadanes dels perills que imposa una exposició solar sense protecció i sobre el producte més adequat per a cada tipus de pell i la forma correcta de la seva aplicació.

Per difondre les recomanacions s’han editat 30.000 cartells i més d’un milió de fulletons informatius que es repartiran a les farmàcies de tot l’Estat Espanyol i en els centres de la Creu Roja que estiguin situats a la costa. Aquest material ofereix consells didàctics escrits de manera amena que ajuden a evitar possibles accidents en els emplaçaments d’estiueig, com les picades, els talls de digestió, les insolacions o les cremades.

Al mateix temps, la campanya preveu que els farmacèutics ofereixin formació als voluntaris de la Creu Roja. Aquests, que estaran en contacte amb la població, informaran als consumidors sobre fotoprotecció, amb la finalitat de conscienciar la població dels perills del sol i de la necessitat de protegir adequadament la pell, els cabells i els ulls de les radiacions solars.

Els nens, els més exposats

Els nens són la població amb més riscs davant del sol. La seva pell és més sensible que la dels adults, encara no han desenvolupat el sistema natural de protecció i sovint estan més estona sota el sol mentre juguen.

Per a ells la protecció és molt important. Alguns estudis recents han demostrat que la utilització de protectors solars durant la infància pot arribar a disminuir en un 85% el risc de desenvolupar càncer de pell. És important, doncs, usar protectors solars pensats per a nens: especials per a pells sensibles, resistents a l’aigua, a la fricció i amb un factor de protecció solar elevat.

Anuncis

16 Mai 2003 - Posted by | General, Salut

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: