Obrim els ulls

Coses meves… o no.

Mauné-Sabaters: Més de 100 anys calçant peus empordanesos

Cap al 1875, al carrer Gatillepis, avui Álvarez de Castro, Florenci Marimont confeccionava espardenyes manualment amb gran afany, la nostra popular espardenya empordanesa que tant ens ha identificat arreu del món. Era ‘Can Florenci espardenyer’. Uns anys més tard, la seva filla Teresa es va casar amb Carles Mauné, també espardenyer, i al 1939 van traslladar la botiga al carrer Lasauca sota el nom de Calçats Teresa Marimont. A partir de 1950, el seu fill Florenci Mauné es va fer càrrec del negoci i, amb el temps, va prendre el nom de Calçats Mauné. Finalment, la quarta generació no va trencar la saga i Montserrat Mauné, filla de Florenci, es va posar al capdavant del timó, fundant, al 1984, el Cent Peus, que al març de l’any 2000 va passar a dir-se Mauné Sabaters per conservar aquest cognom, fascinadament consolidat des de fa dècades.

Avui, després de més de 100 anys de tradició familiar, Montserrat Mauné manté viu i palpitant un projecte que el besavi Florenci va començar amb les seves pròpies mans. Les espardenyes empordaneses, sense cap mena de dubte, continuen essent el seu símbol més preuat, i així ho demostren quatre espardenyes de més d’un metre penjades a l’exterior de la botiga, situada al carrer Lasauca 15 de Figueres. Malgrat que els temps han canviat, la professionalitat, la vocació de servei i la cura pels peus continuen essent les màximes de la botiga d’avui, que ha calçat a petits i grans de tota la comarca -incloent el mateix Salvador Dalí- i, fins i tot, ha venut espardenyes a països com Portugal, França i Itàlia. A Mauné Sabaters, el benestar dels teus peus (i, sobretot, la teva comoditat) és essencial, perquè saben que, al cap i a la fi, la vida es fa caminant…

Com molt bé diuen: ‘Potser no anem tant a peu com abans, però seguim anant amb sabates i, ves per on, fins i tot amb espardenyes’.

Si voleu saber més coses consulteu la seva Web a: www.maunesabaters.com

22 Novembre 2004 - Posted by | Emprenedors

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: