Obrim els ulls

Coses meves… o no.

Crisi? … Quina Crisi?

Hi havia una vegada una persona que vivia al costat d’una carretera on venia les fruites i hortalisses que recollia del seu propi hort. Estava molt ocupat i, per tant, no tenia temps d’escoltar la ràdio, ni llegir els diaris ni veure la televisió.

Va llogar un tros de terreny que hi havia al costat, va col·locar una gran pancarta on anunciava els seus productes: ‘Comprin els productes més frescos de la nostra terra‘… I la gent els hi comprava.

Al cap de poc temps, va comprar un terreny més gran per poder plantar més hortalisses i fruiters i augmentar el negoci. Com que cada cop tenia més feina, i s’estava fent gran, va creure convenient que el seu fill deixés la Universitat on estava estudiant Ciències Econòmiques per tal que l’ajudés.

……………………….

El fill li digué: ‘Pare, però que no escoltes la ràdio, ni llegeixes el diaris, ni veus la televisió?. Estem passant per una greu crisi econòmica. La situació és cada cop més dolenta; pitjor no podria ser.’

El Pare va pensar: ‘el meu fill estudia a la Universitat, llegeix els diaris, veu la televisió i escolta la ràdio, per tant, sap molt bé el que està dient.’

Llavors va decidir plantar menys hortalisses, va deixar d’abonar els fruiters i gastar-se diners en herbicides. Va treure la pancarta on anunciava els seus productes i va deixar el terreny que tenia llogat per tal d’eliminar despeses… I les vendes van anar disminuint cada dia més.

‘Tenies raó fill meu, veritablement estem patint una gran crisis’.

”MORALEJA”: No parlem de crisi. Parlem tan sols de fer bons negocis, treball i feina. Si ens programem per fracassar… fracassarem. Si ens mental·litzem per guanyar… guanyarem !.

És una senzilla elecció personal que depèn que confiïs en la teva experiència i percepció de la realitat (encara que els experts no hi estiguin d’acord).

10 Desembre 2004 - Posted by | Empresa

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: