Obrim els ulls

Coses meves… o no.

Tots contra el Pare Noel !!!

Molta gent ‘farde’ d’anti-americanisme però en aquests dies s’omple la boca parlant del Pare Noel, un producte totalment americà re-dissenyat per Coca-cola.
Ens estan encolomant un personatge que res té a veure amb les nostres tradicions i ens quedem ‘tan panxos’, ningú diu res, ningú fa res… És increïble veure per les botigues i els carrers de les nostres ciutats com és multipliquen aquests homenets esperpèntics que, farts d’hamburgueses i ‘menjar basura’, fan el fatxenda passejant el seu colesterol pels núvols i arrossegant-se pels nostres carrers…

OBRIM ELS ULLS ens estan americanitzant!!! VISCA ELS TRES REIS DE L’ORIENT!!!

Els tres reis poden representar moltes coses, però per a mi el més important és la simbologia del mestissatge entre diferents cultures. Segons l’Antic Testament els tres reis s’identifiquen amb els tres fills de Noé: Sem, Cam i Jafet; i representaven les tres races que poblaven el món: – Melcior, vell canós que simbolitza els hereus de Jafet, representa als europeus i porta l’or com a testimoni de la seva reialesa. – Gaspar, el ros, representa als semites d’Àsia i porta l’encens que simbolitza la seva divinitat. – Baltasar, negre i amb barba, s’identifica amb els fills de Cam, els africans, que lliuren la mirra, fent al·lusió a la seva passió i resurrecció.

AMUNT LES CULTURES !!!
A L’EXILI EL PARE NOEL!!!
VISCA ELS TRES REIS DE L’ORIENT !!!

Anuncis

24 Desembre 2004 - Posted by | Obrim els ulls

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: