Obrim els ulls

Coses meves… o no.

Restaurant MAS PAU: 30 Anys convertint la cuina en Art

Enguany, el restaurant Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós compleix 30 anys i, per celebrar-ho, s’han programat tot un seguit d’actes mensuals que tenen com a protagonistes algunes de les persones que han contribuït a escriure la seva història.

Tot va començar ara fa tres dècades, quan la Núria Serrat i en Jaume Reig van adquirir i restaurar una masia del segle XVI, ubicada al bell mig de camps de conreu de l’Alt Empordà, per lliurar-se a l’exercici de la gastronomia elaborada amb gran cura i dedicació. Després de 20 anys, i amb una estrella Michelin a l’esquena, Toni Gerez (cap de sala) i Xavier Sagristà (cap de cuina) prenen les regnes de l’establiment al 1994 i, des d’aleshores ençà, ens han regalat plats de luxe servits en un entorn difícil d’oblidar. Al restaurant Mas Pau cada tast és un elogi a la cuina empordanesa, que se’ns presenta tenyida amb un aire modern i vanguardista, però absolutament basada en productes de la terra. Verdures i hortalisses cultivades a l’horta empordanesa, peix de la badia de Roses, bolets, pollastres o ànecs són les petites grans delícies que ens ofereix el nostre entorn amb les quals aquests dos professionals en majúscules vinguts d’El Bulli fan vertaderes proeses.

La masia, situada a tan sols quatre quilòmetres de Figueres, a la carretera que porta a Olot, està decorada amb valuoses peces d’antiguitat de diferents generacions, i el seu entorn paisatgístic, de caire rural, és realment immillorable. Dins del recinte que pertany a la casa, uns immensos jardins florits i unes llargues terrasses esteses al sol (amb piscina i zona d’esbarjo per a la mainada) fan d’aquest emplaçament un autèntic paradís on es pot gaudir d’un bon dinar o sopar, d’una celebració de somni o, per què no, d’una copa de la millor selecció de vins.

Diverses sales plenes d’encant amb taules vestides d’un blanc immaculat i plats de color plata resten preparades per acollir grups de 10 fins a 200 persones i, a més, 20 habitacions suite equipades amb totes les comoditats i decorades seguint la línia del restaurant conformen l’hotel Mas Pau, pensat per allargar el benestar de tots aquells que s’apropen a descobrir la cuina i el savoir fair de Sagristà i Gerez.. Sens dubte, les cambres situades a la torre de Mas Pau, de 25 metres d’alçada, esdevenen el mirador més espectacular del lloc.

Ha estat així, doncs, com el restaurant hotel Mas Pau ha arribat a fer 30 anys d’història i, precisament per això, en Toni Gerez i en Xavier Sagristà han volgut celebrar-ho al costat de persones sense les quals aquest paradís gastronòmic no hauria estat possible. Amb aquesta idea, el tercer dijous de cada mes (excepte juliol i agost) diferents cuiners i cuineres vinculats amb Mas Pau o amb la cuina empordanesa en general s’aproparan als fogons del restaurant per elaborar tot un seguit d’exquisideses per a clients i amics.

L’aventura començarà el 21 d’abril amb un sopar en què la Núria Serrat oferirà el millor de la seva cuina en record dels 20 anys que va passar al front de Mas Pau. Després, el 19 de maig, els professors de l’escola d’hostaleria Sant Narcís de Girona delectaran als assistents amb un menú modern i totalment vinculat a la terra.

El 16 de juny és el dia de Francesc Guillamet, carismàtic fotògraf empordanès amic de la casa al qual li volen retre un sentit homenatge. Per a ell cuinaran el mateix Xavier Sagristà que, per a l’ocasió, compartirà cuina amb el xef Kristian Lutaud. Aquest dia els postres els signaran la família Torreblanca, de la prestigiosa pastisseria Totel, a Elda (Alacant).

Entrat ja el mes de setembre, després de l’estiu, en concret el dia 15, l’equip de cuiners de l’escola d’hostaleria de Vilamalla serà l’encarregat de preparar el sopar, que estarà precedit per les delicioses tapes que elabora Carles Abellán.

El 20 d’octubre la cuinera de Ca’l Gran de Lladó oferirà un tastet de cuina tradicional empordanesa, mentre que el pastisser i xocolater Kristian Escribà s’encarregarà de portar les postres a taula.

El següent mes, el 17 de novembre, tres joves cuiners que han format part de la cuina de Mas Pau durant els últims 10 anys al costat de Xavier Sagristà i Toni Gerez (Rafael Clarasó, Paco Martínez i Jordi Sala), oferiran un altre àpat de celebració.

I la traca final arribarà el mes de novembre amb la presència de Ferran Adrià, un dels mestres de Sagristà i Gerez, que delectarà tothom amb una mostra de les seves creacions culinàries més selectes.

Paral·lelament, com no podia ser d’una altra manera, els vins també s’inclouran en aquesta celebració gastronòmica tan especial, de manera que el tercer dimecres de cada mes els vins de la D. O. Empordà oferiran una cata comentada dels seus productes acompanyada del tast d’una selecció d’exquisits formatges catalans, els quals també seran servits en els àpats del mes que els correspongui. Les primeres bodegues en visitar Mas Pau seran, doncs, les bodegues Espelt (el 20 d’abril), i després s’hi afegiran Mas Estela Selva de Mar (el 18 de maig), Oliver Conti (el 15 de juny), Castell de Biart (el 14 de setembre), Masia Serra (el 19 d’octubre), Martí i Fabra-Carreras (el 16 de novembre) i Peralada (al mes de desembre).

…Tot, per celebrar, al costat dels qui més s’estimen Mas Pau i dels qui l’han vist -i l’han fet- créixer, un trentè aniversari com cal, farcit de noms destacats en negreta dins el panorama gastronòmic nacional i internacional, els quals elaboraran plats que han fascinat els paladars més capritxosos. Un autèntic regal d’aniversari!.


Podeu trobar més informació a la Web: www.maspau.com

20 Abril 2005 - Posted by | Emprenedors

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: