Obrim els ulls

Coses meves… o no.

L’alemany és fàcil

Espero que amb aquesta història us acabareu de convèncer sobre la facilitat de dominar la llengua alemanya i veure-ho com és relativament fàcil.

Els que saben llatí i estan acostumants a les declinacions l’aprenen de seguida. Això és el que expliquen els professors d’alemany a la primera lliçó. I comencen a estudiar: der, donis, dem, donin, die… i a partir d’aquí la resta.

És ben fàcil! Per a veure-ho clar, anem a estudiar bé l’alemany amb un exemple.

Primer, es pren un llibre d’alemany. És un magnific volum, folrat en tela, publicat a Dortmund, i tracta dels usos i costums dels Hotentotes en alemany hottentotten. Explica que els cangurs, Beutelratten són capturats i ficats en gàbies, Kotter, cobertes amb una tela Lattengitter per a protegir-los de la intempèrie. Aquestes gàbies s’anomenen en alemany gàbies cobertes amb una tela Lattengitterkotter i quan tenen dins al cangur, llavors s’anomenen Lattengitterkotterbeutelratten, el cangur de la gàbia coberta de tela.

Un dia els Hotentotes van arrestar a un assassí, Attentater, acusat d’haver matat a una mare, Mutter, hotentota, Hottentottenmutter, mare d’un nen ximple i tartamut stottertrottel. Aquesta mare pren en alemany el nom de Hottentottenstottertrottelmutter i el seu assassí s’anomena Hottentottenstottertrottelmutterattentater. La policia l’ha capturat i l’empressona dins d’una gàbia de cangur, Beutelrattenlattengitterkotter, però el pres s’ha escapat. De seguida comença la recerca i aviat s’acosta un guerrer Hotentote cridant:
He capturat a l’Assassí! Attentater
A quin? — pregunta el cap
Al Lattengitterkotterbeutelratterattentater — contesta el guerrer.
Com que a l’assassí que està a la gàbia de cangurs coberta de tela? — va dir el cap dels Hotentotes. –
Sí, és –respon amb prou feines l’indígena– el Hottentottenstottertrottelmutterattentater (l’assassí de la mare hotentota del nen ximple i tartamut).
Vaja, dimonis –contesta el cap hotentote– podies haver dit des del principi que havies capturat al Hottentotterstottertrottelmutterlattengitterkotterbeutelrattenattentater.

Com es pot veure, l’alemany és molt fàcil. N’hi ha prou amb una mica d’interès.

Anuncis

20 gener 2006 - Posted by | Obrim els ulls, Per Riure

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: