Obrim els ulls

Coses meves… o no.

La Banca rastrera d’aquest país.

Primer definiré la paraula rastrera en que es basa aquest escrit per tenir clar el punt de partida:
Rastrera = persona mesquina i roí que fa servir qualsevol mitjà per aconseguir el que vol. S’aplica a l’actuació i procediments despreciables i innobles d’aquesta persona.

Tots sabem que la Banca és l’única responsable de la crisi actual, també sabem que el govern ha tingut que avalar-la per que no fessin fallida. En qualsevol altre empresa si els responsables fan una ‘cagada’ de tal magnitud lo lògic és fotre’ls fora i obligar a l’empresa a tancar, en aquest cas en canvi els subvencionem.

¿I com estan responent ells?… Abans concedien un Crèdit o un Préstec referenciat a l’Euribor més un 1% (més/o menys segons els casos) amb la qual cosa, i simplificant, suposa un marge de benefici pel Banc (o Caixa) del 1%, actualment i com que el Euribor està baixant ¿què fan? Augmentar el diferencial, en lloc de un 1% posen un 3% (poso números rodons aproximats per fer-ho fàcil) amb lo que aconsegueixen triplicar els beneficis, sí sí sí intenten triplicar els beneficis en temps de crisi, una crisi que han provocat ells amb la seva ineptitud !!!.

Més coses que demostren el seu ‘rastrerisme’ són les comissions de tot tipus (de manteniment, per rebuts, per transferències, segells, etc.) que sempre intenten colar i colen a qui no les protesta; si protestes les treuen disculpant-se i posant tot tipus d’excuses.
Això també s’aplica a l’hora de demanar un Préstec/Crèdit:
1. Comissió d’estudi: és com si jo vaig a comprar-me unes sabates i per comprovar si hem van bé les sabates hem cobren una comissió (al voltant del 1’5% i amb un mínim).
2. Comissió d’obertura: com que per fer la venda de les sabates tinc que fer una factura, dons també cobro una comissió per fer la factura (0’5% i amb un mínim).
A més a més aquestes comissions les cobren per endavant, o sigui, que si demanes 1000 ells en realitat te’n deixen 980 però et cobren interessos per 1000.

Penós i Rastrero !!!
I encara hem sembla més penós i rastrero que si protestes t’abaixen aquestes comissions i/o el diferencial, deixant en evidència a totes les persones de bona fe que no protesten i accepten la primera oferta que li fan.

Crec que es hora de posar els ‘punts damunt de les is’ i reclamar públicament que els Bancs i Caixes es comportin de manera honesta, abandonin per sempre la seva prepotència i reconeguin que la seva ineptitud ha estat la que ha provocat aquesta crisi i, per tant, són els màxims responsables de sortir-ne quan abans millor.
Els diners han d’arribar a les empreses, autònoms i famílies a uns preus actuals (Euribor+1% seria el correcte), qualsevol altre cas no farà més que reafirmar la seva actual condició de ineptes, irresponsables i rastreros.

3 febrer 2009 - Posted by | Empresa, General, Obrim els ulls

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: